Ce să știi despre carcinom

0 views
0%

Ce să știi despre carcinom

Un carcinom este o tumoră canceroasă a țesutului epitelial, care este țesutul de sub piele. Carcinomul cu celule bazale (BCC) și carcinomul cu celule scuamoase (SCC) sunt cele mai frecvente două tipuri de cancer de piele.

Conform estimărilor de către Fundația Cancerului de piele, aproximativ 5,4 milioane de oameni din Statele Unite obțin carcinom -Type Cancerul de piele în fiecare an.

dintre aceștia, anual, BCC reprezintă aproximativ 3,6 milioane de cazuri, iar SCC reprezintă 1,8 milioane de cazuri, în valoare de 67% și, respectiv, 33%.

Al treilea cancer de piele cel mai frecvent este melanomul, care este mai periculos decât carcinomul, deoarece se poate răspândi rapid dacă medicii nu îl detectează din timp.

carcinoamele sunt mai frecvente decât melanoamele și mai tratabile. Estimările sugerează că în 2022, melanomul este probabil să afecteze doar aproximativ 197.700 de persoane din S.U.A.

Acest articol analizează diagnosticul și tratamentul celor mai frecvente două cancere de carcinom, precum și alte tipuri de carcinom.

Ce este carcinomul?

Un carcinom, cunoscut și sub denumirea de cancer de piele nonmelanom, este o tumoră canceroasă a țesutului epitelial, care este un țesut protector care acoperă suprafețele în întregul corp.

Pielea, sau epiderma, este un tip de țesut epitelial. BCC și SCC afectează epiderma.

Țesutul epitelial este prezent nu numai sub piele, ci și peste tot în corp, inclusiv în tractul digestiv, în vasele de sânge și în jurul multor organe. Acest lucru înseamnă că carcinoamele pot afecta zonele corpului, altele decât pielea.

Tipuri de carcinom

Profesioniștii din domeniul sănătății definesc diferitele carcinoame după tipul de celulă în care apar.

BCC

BCC se dezvoltă în celulele bazale, care sunt celule rotunde ale pielii care se află adânc în epiderma pielii, sub celulele scuamoase. Acestea formează stratul de bază al epidermei, care îndeplinește dermul.

BCC este puțin probabil să se răspândească, dar medicii care bănuiesc că un individ are acest tip de carcinom le vor referi în continuare la evaluări suplimentare.

BCC afectează de obicei adulții în vârstă, cu o vârstă medie de diagnostic de 68 de ani.

SCC

Celulele scuamoase constituie cea mai mare parte a stratului superior al epidermei. Aceste celule sunt plane și asemănătoare la scară.

SCC este al doilea cel mai frecvent cancer de piele după BCC. De obicei, afectează persoanele după vârsta de 50 de ani.

Medicii care suspectează SCC vor oferi o trimitere mai urgentă, deoarece este mai probabil să se răspândească decât BCC.

Alte tipuri de carcinom

Pe lângă BCC și SCC, există alte câteva subtipuri de carcinom care afectează țesutul epitelial, altele decât pielea. Acestea includ:

 • Adenocarcinom: Acesta este un tip de carcinom care se dezvoltă în glande. Poate afecta multe părți sau organe ale corpului, inclusiv plămânii, sânul, prostata, stomacul, pancreasul și țeava alimentară.
 • Carcinomul cu celule renale: Acest cancer se dezvoltă în partea exterioară a rinichilor.
 • Carcinom urotelial papilar: Acest cancer afectează celulele din partea inferioară a rinichilor sau în vezică.
 • Carcinom ductal in situ (DCIS): Acest cancer afectează celulele epiteliale la sân.
 • Carcinom ductal invaziv: acest cancer se dezvoltă în sân și este un tip mai grav de DCIS.

Aflați mai multe despre tipurile de carcinom aici.

Simptomele carcinomului

BCC și SCC sunt ambele tumori ale pielii și împărtășesc unele caracteristici. Cu toate acestea, aceste leziuni ale pielii pot varia în aparență.

Unele carcinoame păstrează o suprafață plană și, ca urmare, pot fi asemănătoare cu pielea sănătoasă. Oricine are leziuni neașteptate ar trebui să contacteze un profesionist din domeniul sănătății pentru o verificare și monitorizare.

, în afară de prezența sa, o forfetă sau leziune nu provoacă adesea simptome vizibile în stadiile sale incipiente. Drept urmare, s -ar putea să nu fie vizibil până când nu va deveni relativ mare, atunci când poate mânca, sângera sau provoca durere.

BCC

BCC se prezintă de obicei ca o papule strălucitoare, care este o mică forță roșie sau roz care crește lent. O bordură strălucitoare, perlată sau cu aspect de ceară se poate forma după câteva luni sau ani.

O margine ridicată sună adesea un ulcer central, iar vasele de sânge cu aspect neobișnuit ar putea deveni vizibile. Acestea pot apărea ca zone albastre, maro sau negre. În mod alternativ, pot fi creșteri roz sau zone palide sau galbene care seamănă cu cicatrici.

datorită acestei game largi de apariții, obținerea unui diagnostic precis de la un medic este esențială.

BCC ar putea Pare scaldă și de multe ori provoacă cruste recurente sau sângerare. Când se prăbușește, se poate asemăna cu o scab de vindecare, dar mai pot apărea răni. Persoanele cu BCC caută adesea sfaturi medicale atunci când descoperă o durere care nu se vindecă.

SCC

SCC se prezintă de obicei ca pe patch -uri persistente, groase, aspră, ca o firmă, roz, roz Flăcău cu o suprafață plană, sculptată, crustă.

Aceste leziuni pot sângera dacă o persoană se aruncă, se zgârie sau le răzuiește. În timp ce uneori seamănă cu negi, ele pot apărea, de asemenea, ca plăgi deschise, cu o suprafață crustă sau o margine ridicată.

Este vital să solicitați opinia unui profesionist din domeniul sănătății cu privire la dezvoltarea eventualelor noi creșteri sau orice schimbări în Creșteri ale pielii preexistente sau răni.

Cum arată carcinomul pe piele?

Următoarele imagini arată cum pot arăta leziuni de carcinom diferite pe piele.

Cauze de carcinom

Expunerea la radiațiile UV din lumina soarelui este cauza principală a carcinomului și a altor cancere ale pielii.

Unele persoane sunt mai sensibile la lumina UV și mai vulnerabile la efectele luminii solare despre dezvoltarea cancerului decât alții. Expunerea suplimentară UV din paturile de bronzare și lămpile de uscare UV în saloanele de unghii, de exemplu, se poate adăuga la riscul unei persoane.

radiațiile UV poate provoca deteriorarea ADN -ului în celulele pielii, ceea ce duce la mutații în timpul divizării celulare și Posibil să rezulte în cancer de piele.

factori de risc de carcinom

Factorii care cresc probabilitatea de carcinom includ un istoric personal de cancer de piele și tratament cu radiații pentru orice formă de cancer, în special în copilărie. Un istoric familial al cancerului poate juca, de asemenea, un rol.

Alți factori de risc includ:

 • Având numeroase, neregulate sau moli sau pistrui
 • Având o afecțiune autoimună, cum ar fi lupusul eritematos sistemic
 • având condiții moștenite, cum ar fi Xeroderma pigmentosum și sindromul BCC Nevoid, cunoscut și sub numele de sindrom Gorlin
 • Având un sistem imunitar slăbit, posibil datorat ca la HIV, primirea unui transplant de organe sau luarea de medicamente imunosupresoare
 • luând medicamente care fac pielea fotosensibilă, cum ar fi Vandetanib (Caprelsa), Vemurafenib (Zelboraf) și Voriconazol (Vfend), deși diferite clase și tipuri de tipuri și tipuri diferite Poate provoca sensibilitate la soare
 • Având o infecție cu papilomavirus uman, în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit

factori de risc specifici SCC

keratoză actinică , care constă în creșteri dure și crescute care provoacă modificări precanceroase ale celulelor pielii, este un factor de risc specific SCC.

Aceste creșteri sunt cele mai multe Tipul obișnuit de leziune precanceroasă a pielii. Fără tratament, această afecțiune se poate transforma în cancer de piele.

În timp ce radiațiile UV sunt factorul de risc principal pentru SCC, următoarele leziuni ale pielii pot crește, de asemenea, riscul acestui tip de carcinom:

 • Arde pe piele
 • Daune chimice
 • Expunerea la radiații cu raze X
 • BCC s-ar putea dezvolta și după expunerea la X- radiații cu raze în copilărie, deși aceasta este o cauză mult mai puțin frecventă a carcinomului decât expunerea la UV.

  rasă și etnie

  oameni care au tendința de a arde înainte de a obține un Suntan, cum ar fi precum Cei care au pielea ușoară, pot fi mai expuși riscului de anumite tipuri de carcinom. Aceasta include persoane cu ochi albaștri sau verzi și cei care au părul blond, roșu sau maro deschis.

  Cu toate acestea, persoanele cu piele întunecată pot obține și cancer de piele. Conform unui studiu din 2016, SCC cuprinde 30-65% din cazurile de cancer de piele în rândul persoanelor cu piele întunecată, comparativ cu 15-25% în rândul persoanelor albe.

  BCC este mai frecvent în rândul persoanelor albe, care cuprinde Aproximativ 65–75% din cazurile de cancer de piele din acest grup, comparativ cu 20-30% în rândul persoanelor de culoare.

  Mai mult, BCC este mai răspândit în rândul populațiilor latine, chineze și japoneze decât în ​​rândul africanului Americanii și indienii asiatici.

  În multe cazuri, persoanele cu piele întunecată primesc un diagnostic de cancer de piele mult mai târziu, când afecțiunea este mai mare de viață.

  Aflați mai multe despre cancerul de piele pe negru Pielea aici.

  Diagnosticul carcinomului

  Pentru a diagnostica orice formă de cancer de piele, un medic va efectua un examen fizic. Aceștia vor examina leziunea pielii și vor înregistra dimensiunea, forma, textura și alte atribute fizice.

  pot face, de asemenea, o fotografie a leziunii pentru revizuirea de specialitate sau pentru a -și înregistra dimensiunea și aspectul actual pentru comparații viitoare . Medicul va verifica adesea restul corpului pentru simptome suplimentare ale pielii.

  vor lua, de asemenea, un istoric medical concentrându -se pe leziune și orice afecțiuni conexe, cum ar fi arsurile solare.

  a Medicul va referi urgent cazurile suspectate de SCC pentru investigarea și tratamentul specializat din cauza tendinței lor de răspândire. Tumorile BCC suspectate nu necesită o astfel de trimitere urgentă, deoarece sunt mai puțin susceptibile să se răspândească.

  Dacă medicul consideră că o leziune poate fi canceroasă, este probabil să efectueze o biopsie. Există patru tipuri diferite de biopsie a pielii, toate implicând eliminarea țesutului pielii pentru evaluarea de laborator.

  Diferitele tipuri sunt: ​​

  • Biopsie de bărbierit: Utilizarea unui ascuțit ascuțit Lama chirurgicală, medicul bărbierit straturile superioare ale celulelor pielii, de obicei până la derm, dar uneori mai profund. Acest tip de biopsie are ca rezultat adesea sângerare, dar este posibil să opriți acest lucru prin cauterizarea plăgii, ceea ce înseamnă sigilarea acesteia folosind căldură.
  • Biopsie pumn: Doctorul folosește un instrument chirurgical ascuțit, gol, care seamănă cu un minuscul Cutter cookie pentru a îndepărta un cerc de piele de sub derm. O persoană poate avea nevoie de o singură cusătură pentru a închide rana rezultată.
  • Biopsie incizională: Doctorul elimină o parte a creșterii cu un bisturiu, tăind o pană cu grosime completă sau o felie de piele. Acest tip de biopsie are adesea nevoie de mai mult de o cusătură după aceea.
  • Biopsie excizională: medicul elimină întreaga creștere și unele țesuturi din jur cu un bisturiu. Rana rezultată necesită de obicei cusături.

  După prelevarea eșantionului de țesut, medicul o va trimite la un laborator de patologie pentru examinare la microscop. Echipa de patologie va evalua celulele pentru a căuta trăsături canceroase. Dacă cancerul este prezent, patologii își vor determina tipul.

  Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă eliminarea leziunilor BCC. În timp ce aceste leziuni se răspândesc rar, ele pot crește și devin desfiguratoare și periculoase, în funcție de locația lor. Leziunile pot crește adânc în piele și pot afecta oasele. În cazuri rare, BCC se răspândește agresiv.

  Persoanele cu SCC pot avea nevoie să fie supuse testelor pentru cancer în alte țesuturi.

  Testele suplimentare implică de obicei imagini și pot include:

  • RAY-uri X
  • Scanare CT
  • Scanare RMN
  • Scanare pentru PET

  Tratamentul cu carcinom

  Opțiunile de tratament pentru ambele tipuri de carcinom sunt similare, deși echipa medicală va pune un accent mai mare pe monitorizarea persoanelor cu SCC pentru semne de metastaze.

  Tratamentul specific sau tratamentele pe care un medic le recomandă va depinde de dimensiunea, tipul, stadiul și locația carcinomului. De asemenea, medicul va ține cont de alți factori, cum ar fi efectele secundare potențiale și preferințele unei persoane.

  În orice caz, tratamentul este probabil să implice o echipă de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv dermatologi și chirurgical, medical și radiologic Specialiști în cancer.

  Opțiunile de tratament pot include modalități chirurgicale, chimice și alternative.

  Chirurgie

  Opțiuni chirurgicale pentru tratarea carcinoamelor includ:

 • Curettage și electrodesicare: Aceasta este o procedură standard pentru eliminarea unei leziuni mici. Doctorul folosește un instrument mic, ascuțit, în formă de lingură sau inel, numit Curette pentru a răzui carcinomul înainte de a arde locul cu un ac electric. Poate dura mai mult de o rundă de chiuretaj și desicare pentru a îndepărta celulele canceroase în întregime.
 • Excizia chirurgicală: un chirurg elimină leziunea, uneori într -o procedură cunoscută sub numele de Mohs Surgery, care funcționează mai bine la leziuni mai mari. În timpul acestei proceduri, chirurgul verifică prezența celulelor canceroase după îndepărtarea fiecărui strat. Chirurgia MOHS este deosebit de utilă în cazurile care necesită îndepărtarea cât mai mică a pielii, cum ar fi pe leziunile din apropierea ochiului. De asemenea, medicii îl vor folosi pe leziuni cu un risc ridicat de recurență.
 • Cryozigery: Pentru tumori mici, medicii ar putea folosi această procedură, care implică aplicarea azotului lichid pentru a îngheța și ucide celulele canceroase. Leziunea apoi se blochează și se încadrează în săptămânile următoare tratamentului.
 • chimioterapie și medicamente

  Aceste tratamente includ:

  • Topical Topical Chimioterapie: Medicul poate prescrie că o persoană aplică substanțe chimice sau medicamente care ucid celulele canceroase direct pe piele. Opțiunea de chimioterapie este 5-fluorouracil, care include CARAC, EFUDEX, FLUOROPLEX și cardio active medicament pret alte medicamente. Medicul poate aplica acest medicament care ucide cancerul pe piele o dată sau de două ori pe zi timp de câteva săptămâni. Deoarece acest tratament local nu ajunge la alte sisteme din organism, nu provoacă efectele secundare care apar adesea cu chimioterapia pentru alte tipuri de cancer.
  • Imiquimod Cream: Această cremă este disponibilă sub numele de marcă Aldara și Zyclara. Este un modificator de răspuns imun care este suficient pentru tratarea BCC -urilor mici. Funcționează prin încurajarea organismului să producă interferon, ceea ce face ca sistemul imunitar să atace tumora.
  • Interferon: Aceasta este o proteină care apare în mod natural pe care sistemul imunitar o eliberează pentru a lupta cu un organism invadator, cum ar fi un virus . De asemenea, medicii pot oferi unei persoane interferon pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate. Un medic ar putea injecta interferon direct într -o leziune de carcinom.

  Alte opțiuni de tratament

  Alte tratamente pentru carcinoame includ:

  • Radiorap : Echipa de tratament poate viza leziuni mari sau dificil de îndepărtat cu radiații focalizate.
  • Terapie fotodinamică: medicii vor folosi uneori această terapie în două etape pentru a trata BCC. Acestea vor aplica o cremă sensibilă la lumină în zona afectată a pielii și apoi o vor expune la o sursă de lumină puternică. Lumina are o lungime de undă specială de lumină albastră, care duce la moartea celulelor carcinomului. Deoarece pielea rămâne sensibilă la lumină pentru următoarele 48 de ore, oamenii ar trebui să evite lumina UV în acest timp pentru a reduce la minimum riscul de arsuri solare severe.
  • Terapia cu laser: Aceasta implică utilizarea diferitelor tipuri de lasere pentru a distruge pentru a distruge celule canceroase. Unele lasere vaporizează sau ablate, stratul superior al pielii, distrugând orice leziuni care sunt prezente acolo. Alte lasere sunt non-ablative și pătrund în piele fără a îndepărta stratul superior. Există unele dovezi ale succesului lor în tratarea BCC -urilor mici, superficiale. Administrația pentru alimente și droguri (FDA) nu a aprobat încă terapia cu laser pentru BCC. Cu toate acestea, medicii o pot folosi uneori ca terapie secundară dacă alte tratamente nu au avut succes.

  Outlook

  Tratamentul pentru carcinom este probabil mai eficient în cazurile în care O persoană identifică schimbările pielii într -un stadiu incipient și primește îngrijiri medicale prompte.

  În cazurile în care cancerul este responsabil pentru schimbările pielii, tratamentul precoce îmbunătățește considerabil șansa de supraviețuire și reduce probabilitatea de a fi un traumatism și desfigurare țesuturi semnificative .

  BCC are o rată de supraviețuire excelentă, deoarece foarte rar se răspândește dincolo de site -ul inițial. Medicii îl pot trata adesea în OFFe.

  Deși SCC este mai mult L

  From:
  Date: September 6, 2022